Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledziowe roladki z jajkiem

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • 8 pasków marynowanej czerwonej papryki
  • 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Filety skropić sokiem z cytryny oraz oliwą i odstawić na około 1 godzinę.
    Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na połówki i ułożyć na płatach śledziowych.
    Zawinąć je w ruloniki i spiąć wykałaczką.
    Następnie paprykę pokroić w kostkę po czym dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, majonez oraz jogurt.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem.
    Sosem polać roladki śledziowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *