Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie chrzanowym

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 szkl gęstej śmietany
  • 1 szkl  jogurtu naturalnego
  • 2 jaja na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki chrzanu ze słoika
  • pół szklanki rodzynek
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny

Sposób wykonania:

  1. Śledzie pokroić na duże kawałki.
    Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem.
    Dodać do nich chrzan, posiekane jajka, natkę pietruszki oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Powstałym sosem polać śledzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *