Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w zalewie z przyprawą curry

Składniki:

  • ½ kg płatów śledziowych
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek oleju
  • 3 średnie cebule
  • 5 łyżek musztardy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ szklanki soku z cytryny
  • 2-3 łyżeczki przyprawy curry

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 2-3 godziny, osuszyć i pokroić w paseczki, każdy kawałek posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. W szklanej salaterce układać warstwami , cebulę, sok, z cytryny, przyprawę curry, sól, pieprz, kawałki śledzi. Na końcu polać olejem. Układać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinna być cebula. Salaterkę włożyć do lodówki do schłodzenia się składników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *