Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie marynowane w jarzynach

Składniki:

  • 4 śledzie solone
  • 1 butelka wody mineralnej
  • 4 cebule
  • 2 marchewki
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki ziarenek gorczycy
  • szczypta imbiru
  • ¼ l octu
  • 10 dag cukru

    Sposób wykonania:
    Śledzie zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia odsączyć je i pokroić na mniejsze kawałki, które układać w słoju przesypując przyprawami oraz przekładając plasterkami marchwi i cebuli.
    Następnie ocet razem z cukrem doprowadzić do wrzenia a gdy ostygnie zalać śledzie w słoiku.
    Wstawić na 3 dni do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *