Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledz po żydowsku

Skład:

  • filety ze śledzi
  • mleko
  • pomarańcz
  • mandarynka
  • winne jabłko
  • kiszony ogórek
  • cebula
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier, pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Śledzie przez kilka godzin moczymy w mleku.. Następnie wyjąć, pokroić w dzwonka. Mandarynkę, pomarańcz, jabłko, cebulę i ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, cukrem, połączyć z owocami, ogórkiem i cebulą. Dzwonka śledzia ułożyć na półmisku, polać równomiernie sosem i odstawić do lodówki na 2 – 3 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *