Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik wiedeński Weroniki

Składniki:

  • 50 dag sera twarogowego
  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek masła
  • 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • parę kropli olejku migdałowego
  • rodzynki
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Sposób wykonania:
Żółtka z dodatkiem cukru utrzeć do białości po czym dodać twaróg, stopione masło i namoczone rodzynki.
Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *