Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik po mojemu

 

Składniki:

 

  • 1 kg półtłustego sera twarogowego
  • 1 kostka masła
  • 8 żółtek
  • 1 ½ szkl cukru
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 6 białek
  • 10 dag rodzynków
  • tłuszcz i bułka tarta

Sposób wykonania:
Do sera dodać masło i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać proszek do pieczenia oraz suchy budyń.
Ponownie wymieszać.
Natomiast żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać je do serowej masy.
Wrzucić jeszcze rodzynki wymieszane z mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *