Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik bez spodu Magdy

 

Składniki:

    • 1,5 kg sera
    • 60 dag cukru
    • 10 żółtek
    • 8 białek
    • 30 dag margaryny
    • 7 łyżek kaszy mannej
    • 1 łyżka mąki
    • 1 aromat arakowy
    • skórka z cytryny
    • 5 dag rodzynek
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Ser przekręcić przez maszynkę 3 razy, dodać margarynę, cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kaszę manną. Utrzeć wszystko na pulchną masę, dodać aromat i skórkę z cytryny.
    Ubić pianę z białek i połączyć z ciastem. Ciasto posypać rodzynkami i piec około 50 minut.

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Magdalenę Pieniążek

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *