Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto bakaliowe Magdy

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki śmietany kwaśnej
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki sody do picia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 5-6 łyżeczek suchego maku
  • bakalie

Sposób wykonania:

  1.  Jajka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, mąkę, sodę i podzielić na 3 części:
    – do pierwszej dodać 2 łyżeczki kakao
    – do drugiej dodać bakalie i oprószyć mąką
    – do trzeciej dodać mak
    Trzy placki upiec oddzielnie i przełożyć masą karpatkową. Smacznego!

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Magdalenę Pieniążek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *