Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks Bożeny

 

Składniki:

  • 22,5 dag margaryny
  • 2,5 szkl. mąki
  • 1,5 szkl pudru
  • 7 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka i sok z cytryny
  • ok.0,5 kg bakalii

 

Sposób wykonania:

  1. Suszone owoce opłukać i namoczyć w przegotowanej wodzie, osączyć i pokroić na drobne cząsteczki.
    Tłuszcz dokładnie utrzeć. Stopniowo dodawać cukier i po 1 jajku i przesiana mąkę z proszkiem. Następnie dodać sok z cytryny i obtoczone w mące bakalie.
    Ciasto delikatnie wymieszać i wyłożyć do formy.
    Piec ok. 60 minut w umiarkowanie nagrzanym piekarniku.
    Można polać polewą czekoladową.
    Smacznego!

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Bożena Kowalik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *