Składniki:
- 1 margaryna
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 4 jajka
Sposób wykonania:
- Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, do tego dodać mąkę z proszkiem i
kakao. Na koniec pianę z dwóch białek. Ciasto podzielić na 2
części połowę wyłożyć na niedużą blachę a na to masę kokosową.
masa kokosowa:
Ubić pianę z dwóch białek, 4 łyżkami cukru. Do tego dodać 1/2 szklanki
wiórek kokosowych. Na masę kokosową wyłożyć pokrojone jabłka i posypać
rodzynkami. Wyłożyć drugą część ciasta i upiec.
Na to masę z:
- 1 margaryna,
- 1/2 szklanki śmietany,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- 1 cukier waniliowy
wszystkie składniki razem wymieszać na gładką masę.
Na wierzch wyłożyć słone krakersy i polać polewą.
ostatnio to robiłam. Pycha:-)"Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Monikę Stelasiewicz