Składniki:
- 1 szkl. bakalie
- ¾ kostki masła
- 20 dag białego twarogu
- 1 szkl. cukru pudru
- 3 jajka
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 op. cukru waniliowego
- ½ szkl. gęstej śmietany
- tłuszcz do formy
- przetarte biszkopty do formy
Sposób wykonania:
- Masło, ser oraz cukier puder dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.
Gdy składniki się połączą dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Całość dokładnie utrzeć w trakcie dodając śmietankę.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane oraz bakalie, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi biszkoptami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.