Składniki:
- 150 g mąki tortowej
- 120 g cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2/3 kostki stopionego masła
- 600 g wydrylowanych śliwek
- cytryna
- 100 g masła
- ½ szkl. cukru
- 3 jajka
- 300 g homogenizowanego twarożku
- budyń waniliowy
Sposób wykonania:
- Do mąki dodać cynamon, cukier, cukier waniliowy, oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać po czym połowę kruszonki wyłożyć na dnie formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut.
W między czasie 100 g masła zmiksować razem z cukrem i jajkami po czym dodać budyń oraz twarożek.
Dokładnie wymieszać i wylać na podpieczonej kruszonce.
Na masie rozłożyć śliwki i posypać je pozostałą kruszonką.
Wstawić ponownie do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.