Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z suszonymi śliwkami

Składniki:

  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki startego majeranku
  • 100 g suszonych śliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka tłuszczu
  • ½ szkl. wytrawnego białego wina
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Schab skropić sokiem z cytryny i natrzeć ½ majeranku oraz solą i pieprzem, wówczas owinąć go folią aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godz.
    Następnie mięso odwinąć z foli i obsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas przełożyć mięso do rondla i skropić go ½ wina i polać stopionym tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec.
    W między czasie śliwki zalać gorącą wodą po czym lekko obgotować.
    Po 20 min pieczenia posypać mięso posiekaną cebulą oraz obłożyć śliwkami i skropić wodą w której gotowały się śliwki.
    Polać jeszcze całość winem i piec ostatnie 40-50 min
    Gotowe mięso wyjąć, pokroić w plastry a do sosu dodać majeranek, miód oraz doprawić pieprzem.
    Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić do zagotowania i przetrzeć przez sito.
    Powstałym sosem polać przed podaniem mięso.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *