Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w warzywach

Składniki:

  • 1/5 kg schabu bez kości
  • 35 dkg słoniny
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 średni seler
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki jagód jałowca
  • 2-3 liście laurowe

     

    Sposób przyrządzenia:
    Pietruszkę, seler, marchewkę umyć, poobierać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać pokroić w piórka. Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą i pieprzem. Na dużym talerzu ułożyć mięso i obłożyć rozdrobnionymi warzywami , posypać majerankiem i odstawić w chłodne miejsce. Słoninę pokroić w cienkie, długie paski. Ze schabu zdjąć warzywa, odłożyć na talerz. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i wymieszać z solą, natrzeć mięso. Paskami słoniny ściśle obłożyć mięso, włożyć do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni na 35-40 minut. Upieczone mięso wyłożyć na półmisek, obłożyć warzywami i ponownie posypać majerankiem, dodać liście laurowe i jagody jałowca.  Skropić bulionem / może być z kostki/ i wstawić jeszcze do piekarnika na pół godziny. Pokroić plastry, podawać na gorąco, lub na zimno jako dodatek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *