Składniki: 400 g jabłek 3 łyżki sosu winegret cukier 100 g cebuli 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrać jabłka po czym zetrzeć je na tarce o grubych oczkach i wymieszać z cebulą pokrojoną na cienkie plasterki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i skropić…
Kategoria: Surówki
Surówki
Szybka surówka z porów
by Natalia Myślińska • • 0 Comments
Składniki: 300 g porów 150 ml majonezu szczypiorek Sposób wykonania: Pory umyć po czym białe i jasnozielone części pokroić na cienkie plasterki. Zalać wrzącą wodą i odcisnąć. Na sam koniec wymieszać z majonezem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Surówki
Surówka na czerwono z papryki i pomidorów
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 250 g pomidorów 250 g papryki 4 łyżki sosu winegret 1 cebula cukier sól pieprz Sposób wykonania: Umytą paprykę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać a miąższ pokroić w kostkę, dodać do papryki. Cebulę posiekać i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem polać sosem winegret.
Surówki
Surówka ze szpinaku, truskawek i mięty
by Alina Rzeźnik • • 0 Comments
Składniki 40 dkg listków młodego szpinaku bez łodyg 10 dkg pokrojonych na ćwiartki truskawek 2 łeżki ziaren sezamu 2 łyżki posiekanych listków mięty Dresing: 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Na talerzykach ułożyć listki szpinaku, kopczyk truskawek, posypać miętą i sezamem, zrosić dresingiem.
Surówki
Surówka z kapusty-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 1 jabłko posiekany pęczek koperku 1 łyżeczka cukru oliwa z oliwek 2 łyżki musztardy ostrej 1 łyżka majonezu sok z ½ cytryny sól ,pieprz do smaku 1 łyżeczka km Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno posiekać ,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić…