Składniki: 2 jabłka 300 g różnych warzyw: por, marchew, seler 100 ml majonezu cukier sok z 1 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Umyte warzywa razem z jabłkami obrać po czym zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Kategoria: Surówki
Surówki
Surówka z kapusty i marchwi z papryczką
by Jadwiga Butkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 marchwie 300 g kapusty 1 papryczka chili 3 łyżki sosu winegretem 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą i odstawić na 30 min. W między czasie obrać marchewkę i zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach a papryczkę drobno posiekać. Kapustę odcisnąć, dodać pozostałe składniki. Całość wymieszać, doprawić…
Surówki
Surówka z żurawin i kapusty
by Joanna Cybula • • 0 Comments
Składniki: 400 g żurawin 100 g kapusty 100 ml śmietany cukier sól Sposób wykonania: Oczyszczona kapustę posiekać o czym posolić i odstawić na 30 min. W między czasie żurawiny przetrzeć, dodać śmietanę, wymieszać i dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Surówki
Surówka z kalarepki i groszku w śmietanie
by Składniki: • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki groszku konserwowego 30 g młodej kalarepki 3 łyżki śmietany 3 łyżki koperku sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Obraną kalarepkę zetrzeć po czym dodać groszek oraz śmietanę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Surówki
Surówka z fasolki i cebuli
by Żaneta Gawryś • • 0 Comments
Składniki: 400 g fasolki 1 ząbek czosnku cebula 3 łyżki sosu winegret Sposób wykonania: Umytą fasolę zalać wodą i ugotować po czym odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Przed podaniem polać sosem.