Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Surówki

Przepisy na rozmaite surówki

Surówka z jabłka, cebuli i chrzanu

Składniki: 40 dag cebuli łyżka chrzanu jabłka sól cukier sok z cytryny ½ szkl. śmietany łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Cebule pokroić w krążki, które oprószyć pieprzem oraz solą. Nastie obrane jabłko zetrzeć na tarce dużych oczkach i wymieszać z cebulą. Doprawić do smaku cukrem oraz sokiem cytryny. Na konie polać śmietaną i posypać zieleniną.

Surówka z brukwi i jabłka

Składniki: kawałek żółtej brukwi 2 jabłka sól cukier śmietana sok z cytryny Sposób wykonania: Obraną brukiew zetrzeć na tarce o średnich otworach. Następnie obrane jabłka również zetrzeć na tarce o dużych otworach i dodać do brukwi. Całość wymieszać, polać śmietaną i doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny oraz cukrem.

Surówka z kapusty kwaszonej

Składniki: 40 dag kapusty cukier 3-4 łyżki oleju 5 dag cebuli 3 dag koncentratu  pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym posypać cukrem. Następnie polać olejem, dodać koncentrat pomidorowy i posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i udekorować natką pietruszki.