Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynek 2 łyżki oliwy sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją wrzątkiem i zagotować, wówczas ją odsączyć i przelać zimną wodą. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Dodać jeszcze rodzynki oraz olej…
Kategoria: Surówki
Surówki
Surówka z mandarynek w miodowym sosie
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 6 mandarynek Sos: łyżeczka miodu łyżeczka winiaku łyżeczka mielonych orzechów laskowych esencja waniliowa ½ szkl. soku pomarańczowego Sposób wykonania: Obrane mandarynki podzielić na cząstki, które ułożyć w pucharkach. Następnie miód wymieszać razem z esencją waniliową, orzechami laskowymi, sokiem pomarańczowym oraz winiakiem i zalać mandarynki.
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i marchewki
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: 1 kapusta pekińska 2 czerwone papryki 2 marchewki 1 cebula majonez śmietana musztarda przyprawy Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować. Następnie marchew zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą oraz przyprawami i polać sałatkę.
Surówki
Surówka z rzodkiewek i ogórków
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 3 ogórki 3-4 pęczki rzodkiewek 2 pęczki szczypiorku 2 szkl. śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać razem z cukrem, solą oraz pieprzem. Następnie rzodkiewki i ogórki pokroić w plasterki a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietanowym sosem.
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i kukurydzy
by Ksymena • • 0 Comments
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 jabłko ½ puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Obrane jabłko pokroić w małą kosteczkę a kapustę w paski. Wymieszać je ze sobą, dodając kukurydzę. Następnie dodać majonez lekko przemieszać.