Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z parówką

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 4 parówki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 cebule
  • 50 g wędzonego boczku
  • pęczek koperku
  • 6 łyżek octu z białego wina
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie parówki i ogórki pokroić w plasterki.
    Natomiast cebulę posiekać a boczek pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Następnie wino wymieszać z miodem, musztardą i posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *