Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, przepiórczych jajek i oliwek

Składniki:

  • 400 g ziemniaków
  • 20 przepiórczych jajek
  • 20 oliwek
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut.
    W między czasie ugotować jajka na twardo.
    Następnie ziemniaki odcedzić i pokroić w kostkę a jajka obrać i dodać do ziemniaków.
    Dodać jeszcze marynowane pieczarki oraz oliwki.
    Całość wymieszać, polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *