Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z winogron i selera

Składniki:

  • 30 dag ciemnych winogron
  • Seler naciowy
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania;
Winogrona obrać ze szypułek i opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do salaterki.
Następnie obrane seler pokroić w plasterki i dodać do winogron.
Skropić całość sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 20 minut.
W między czasie majonez wymieszać z jogurtem i musztardą.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.
Na koniec płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać nimi sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *