Składniki:
- 3 rzepy
- 3 jabłka
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula biała
- 1 cebula czerwona
- 1 średnia marchewka
- ½ pęczka natki pietruszki
- ½ pęczka zielonego koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 2-3 łyżeczki cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
- ½ szklanki majonezu
- ½ łyżki przyprawy typu Vegeta
Sposób przyrządzenia:
Marchewkę i rzepę umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Ogórki pokroić w paseczki. Natkę pietruszki i koperek umyć, osączyć i drobniutko posiekać. Wszystko przełożyć do szklanej salaterki i wymieszać z olejem, musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Sałatkę doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.