Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z twarogu i fasolki szparagowej

Składniki:

  • 40 dag chudego sera twarogowego
  • 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej
  • 15 dag jabłka
  • 4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • ¾ szklanki jogurtu
  • sól
  • sok cytrynowy

Sposób wykonania:

  1. Ser pokroić w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, jabłka również w kostkę a koperek i czosnek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Jogurt wymieszać z musztardą, solą oraz sokiem z cytryny.
    Sosem polać sałatkę i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *