Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera korzeniowego i naciowego

To jest naprawdę prosta sałatka, świetna do ryb i zimnych mięs. Żeby była delikatna jak powinna być – selery musza być bardzo cienko pokrojone. Można to zrobić ręcznie albo na tarce / szatkownicy zwanej mandolina, którą można kupić bardzo tanio i bardzo ułatwi pracę.

Składniki:


• 1 seler korzeniowy i naciowy w całości.
• seler korzeniowy i naciowy,
• owoc granatu,
• oliwa i sok cytr.,
• sól, pieprz,
• ewentualnie kozi ser lub przyprawiona ricotta.

Wykonanie:
Wszystko, co trzeba zrobić, to obrać łodygi selera naciowego i obrać seler korzeniowy. Następnie obydwa selery cieniutko poszatkować. Włożyć do miski, dodać posiekaną natkę i sporą garść nasion granatu (tylko czerwone, odrzucając te, które zmieniły kolor, bo są gorzkie).
Polać oliwą z sokiem cytrynowym. Wykończyć przed podaniem. Czasem też posypuje to grudkami koziego sera albo sałatą z ricoty z suszonymi ziołami; solą, pieprzem i oliwą. Zapiec w gorącym piekarniku na złoto. Podając, wyłożyć na duży talerz, dodatkowo posypać po wierzchu ziarnami granatu.
4 porcje, przygotowanie 22 minut

1 comment for “Sałatka z selera korzeniowego i naciowego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *