Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rukoli i kabaczka i bazylii

 

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej szalotki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 450 g żółtych i zielonych kabaczków
  • 4 szkl. rukoli
  • ¼ szkl. liści bazylii
  • 140 g pokruszonego koziego sera

Sposób wykonania:

  1. Kabaczki pokroić na plasterki.
    Następnie oliwę z oliwek posiekać  z sokiem z cytryny.
    Dodać posiekane szalotki oraz sól i pieprz do smaku.
    Do kabaczków dodać ukolę oraz bazylie.
    Polać całość sosem i delikatnie przemieszać.
    Na koniec posypać pokruszonym kozim serem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *