Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronem i szparagami

Składniki:

  • 200 g makaronu wstążki
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól
  • 200 g wędzonej piersi indyka
  • 1 puszka szparagów
  • 100 g jogurtowego kremu do sałatek
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 1 pęczek melisy cytrynowej

Sposób wykonania:

  1. Makaron połamać na mniejsze kawałki, które wrzucić do wody z dodatkiem oleju, ugotować al dente. Po czym odcedzić i zahartować zimną wodą.
    Krem jogurtowy rozcieńczyć odrobiną wody ze szparagów. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryka w proszku.
    Następnie dodać makaron, piersi pokrojone w paseczki, odcedzone szparagi.
    Całość dokładnie wymieszać i udekorować listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *