Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronem i kiełbasą

Składniki:

• 25 dag makarony
• 25 dag kiełbasy (grubej nie suszonej)
• 8 korniszonów
• 20 dag mrożonego groszku
• 8 pomidorków koktajlowych
• natka pietruszki
• 2 jajka

sos:
• 1/2 szklanki jogurtu naturalnego bez cukru
• 1/2 szklanki majonezu
• 2 łyżki octu winnego
• sól
• pieprz

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente", odcedzić i przelać zimną wodą. Groszek przełożyć do garnka i zalać niewielką i ilością wody, dusić około 7 minut. Odstawić z gazu i odczekać 20 minut przed osączaniem. Kiełbasę obrać ze skóry i pokroić w sporą kostkę, ogórki pokroić w małą kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki wzdłuż. 2 łyżki wody z groszku wymieszać z octem. Natkę posiekać , pomidorki pokroić na pół. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać oprócz jajek i 4 pomidorków przekrojonych na pół. Sałatkę wstawić do lodówki na 30 minut. Potem przyprawić solą i pieprzem (jeśli jest za sucha można dolać trochę wody z groszku). Majonez wymieszać z jogurtem i wodą z octem, przyprawić solą i pieprzem. Sałatkę udekorować jajkami i pomidorkami. Sosem polewać bezpośrednio na talerzach.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *