Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z łososia, jajek i pieczarek

 

Składniki:

  •  6 jajek
  •  mała puszka zielonego groszku konserwowego
  •  mała puszka kukurydzy
  •  cebula
  •  słoik pieczarek w zalewie
  •  100 g wędzonego łososia
  •  kopiasta łyżka posiekanego koperku
  •  1/2 szklanki majonezu
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Pieczarki również odcedzić zalewy po czym pokroić je na plasterki.
    Cebulę posiekać  a łososia pokroić na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać dodając majonez.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekanym koperkiem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *