Składniki:
• 5-6 liści kapusty pekińskiej
• 100 g piersi wędzonego kurczaka
• ½ strąka czerwonej papryki
• 2-3 korniszonki
• łyżeczka kaprów
• 3-4 ugotowane na twardo jajka przepiórcze
Sos:
• 2 łyżki majonezu
• łyżeczka gęstej śmietany
• sok z ½ cytryny
• sól
• biały pieprz
• szczypta cukru
Sposób wykonania:
Składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą.
Następnie paprykę oraz piersi kurczaka pokroić w kostkę, dodać korniszonki pokrojone w plasterki, kapustę pokrojoną w paski oraz jajeczka pokrojone w ćwiartki.
Całość wymieszać i polać sosem, delikatnie przemieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 godz.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania Wszelakie" przez Ewa S