Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kabaczka i rzeżuchy

 

Składniki:

  • kabaczek
  • łyżka cytrynowego soku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka musztardy
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki miodu

Sposób wykonania:

  1. Obrany kabaczek pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić go na osolony wrzątek na około 3 minuty.
    Po tym czasie go odcedzić  i przełożyć do salaterki i skropić sokiem z cytryny.
    Następnie rzeżuchę i cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać do kabaczka.
    Na koniec miód wymieszać z musztardą oraz olejem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i sosem polać sałatkę.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *