Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z groszku, pieczarek i jajek

Składniki:

  • 6 jajek
  • puszka groszku konserwowego
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • 200 g korniszonów
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • majonez
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Dodajemy do nich odsączony groszek.
    Następnie pieczarki i korniszony odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić do pozostałych składników.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Majonez wymieszać ze śmietaną i polać sałatkę.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *