Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej i marchwi

 

Składniki:

  • 1,5 kg fasolki szparagowej
  • 1 kg marchwi
  • 0,5 kg cebuli
  • 4 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie po czym ja odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Natomiast marchewkę pokroić na mniejsze kawałki a cebulę posiekać.
    Następnie koncentrat pomidorowy doprawić do smaku octem, solą oraz cukrem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *