Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny

Składniki:

  • główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • jabłko
  • 3 łyżki octu winnego z jabłek
  • ¼ szkl soku jabłkowego
  • ¼ szkl wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plasterki a obrane jabłka na zapałki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie posypać je cukrem oraz pieprzem i zalać sokiem jabłkowym  wymieszanym z wodą i octem.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu po czym gotować około 30 minut do miękkości kapusty.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *