Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ciemnych krewetek

Składniki:

  • 16 krewetek
  • ¼ szkl mieszanki przypraw całun
  • łyżka masła
  • 3 łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • 4 szkl mieszanki sałat
  • cebulka
  • pomidor
  • zielone jabłko

Sposób wykonania:
Krewetki obtoczyć  w przyprawie całun po czym wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem.
Smażyć cały czas mieszając około 3 minut.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do salaterki wrzucić mieszankę sałat, dodać do niej cebulę pokrojoną w krążki oraz obranego pomidora i jabłko pokrojone na cząstki.
Polać sałatkę sosem po czym na wierzchu rozłożyć krewetki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *