Składniki:
- 2 łyżeczki musztardy
- ½ łyżeczki koperku
- ostry sos chili
- 250 g makaronu świderki
- 2 gruszki Williamsa
- ½ szkl posiekanej zielonej papryki
- ½ szkl posiekanej czerwonej papryki
- 2 dymki
- 10 dag ugotowanych krewetek
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- główka sałaty
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Wówczas dodać do niego posiekane papryki oraz dymkę.
Dodać obrane gruszki pokrojone na plasterki oraz krewetki.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
Następnie musztardę wymieszać z jogurtem, posiekany m koperkiem oraz sosem chili.
Powstałym sosem polać sałatkę.