Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z cebuli i ogórków

Składniki:

  • 25 dkg cebuli
  • 20 dkg ogórków kwaszonych lub konserwowych
  • 1 szklanka ugotowanej i ostudzonej drobnej fasolki
  • 2 łyżki szczypiorku drobno posiekanego
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 żółtko
  • sól i cukier do smaku

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki.
    Następnie ogórki pokroić na plasterki.
    Dodać ugotowaną fasolę oraz posiekany szczypiorek.
    Natomiast musztardę wymieszać z olejem oraz żółtkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *