Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z awokado i szpinaku

Składniki:

  • owoc awokado
  • 15 dag młodego szpinaku
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • pęczek rzodkiewek
  • 2-3 łyżki posiekanych świeżych listków bazylii

    sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z miąższu awokadu wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.
    Szpinak opłukać wodą, dymkę i bazylie posiekać a rzodkiewki pokroić w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie sok z cytryny wymieszać z oliwa, solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *