Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z awokado i paluszków krabowych

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 25 dkg paluszków krabowych
  • 3 łyżki sosu winegret
  • 2 łodygo selera naciowego
  • 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
  • majonez
  • posiekany koperek


Sposób przyrządzenia:

Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ łyżeczką i pokroić w kostkę. Natychmiast w miseczce skropić go sosem winegret aby nie czerniał. Paluszki krabowe przelać na sicię wrzątkiem, obsączyć, pokroić w kostkę. Seler naciowy obrać z włókniny, pokroić. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Podawać w miseczkach ze skóry awokado lub w salaterce wyłożonej liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *