Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa ryżowa

Składniki:

  • 200 ml. majonezu dekoracyjnego
  • 4 ogórki konserwowe
  • 20 dag papryki konserwowej
  • 20 dag. szynki
  • 3 jajka na twardo
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka natki pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Ogórki, paprykę, szynkę i jajka pokroić w kostkę. sałatkę układać warstwami: ogórki, jedną część papryki, połowę ryżu, połowę majonezu, szynkę, keczup, pozostały ryż, majonez jajka i pozostałą część papryki. Całość posypać natką pietruszki.
Przepis nadesłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *