Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z orzechami

Składniki:

  • 400 g ryżu
  • 3 marchewki
  • 3 pory
  • 400 g selera
  • 100 g siekanych orzechów włoskich
  • łyżka octu ziołowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki natki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 5 łyżek oleju

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie marchewki pokroić w plasterki, pory w krążki, selery w słupki a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny, olejem, cukrem solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *