Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pomidorowa do mięs

 

Składniki:

  • 1 szkl. octu balsamicznego
  • ½ szkl. miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szkl. oleju rzepakowego
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • ½ szkl. pokruszonego niebieskiego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidora sparzyć wrzątkiem po czym obrać go ze skórki i pokroić na cząstki.
    Dodać do niego cebulę pokrojoną w piórka oraz pokruszony ser.
    Następnie ocet balsamiczny wymieszać z olejem rzepakowym.
    Dodać miód, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie połączyć.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na koniec polać sałatkę.

Liczba porcji: 4

2 comments for “Sałatka pomidorowa do mięs

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *