Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka piękności Coco Chanel II

Składniki:

  • 2 czerwone grejpfruty
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki dobrego jogurtu


Sposób przyrządzenia:
Orzechy zalać wrzątkiem, schłodzić, obrać z błon, posiekać. Rodzynki wypłukać, zalać wrzątkiem na 15 minut, odcedzić. Grejpfruty dokładnie umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na 2 części. Używając łyżki wydrążyć miąższ, obrać go z błon, pokroić w kostkę. Miąższ grejpfruta, rodzynki, orzechy i majonez wymieszać. Mieszanką tą napełniać skóry pozostałe po wydrążeniu grejpfruta, schłodzić. Podawać do drugiego śniadania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *