Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalafiorowo- ananasowa

Składniki:

  • kalafior 1 sztuka
  • ananasy 1 puszka
  • orzechy włoskie łuskane 10 dag
  • śmietana 5 łyżek
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • woda 1 litr

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafiora należy podzielić na małe różyczki i namoczyć w wodzie. Po 40
    minutach odsączyć. Wodę należy zagotować z cukrem oraz solą i na wrzątek
    wrzucać kalafior. Gotować go do 10 minut, odsączyć. Ananasa należy
    odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki. Należy włożyć do salaterki
    kalafior, ananasa i orzechy włoskie, wymieszać ze śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *