Składniki:
- słoiczek papryki konserwowej
- 1 średnia kapusta pekińska
- ½ kg sera feta
- 1 pierś z kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- pieprz, sól do smaku
- 5 konserwowych ogórków
- 4 ząbki czosnku
- słoiczek majonezu
- 2 pomidory
- keczup
- przyprawa do gyrosa
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka umyć, osączyć i pokroić w paseczki , przyprawić przyprawą z gyrosa i zrumienić na oleju. Ser feta utrzeć z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Świeże warzywa pokroić w kostkę. Warzywa z zalewy osączyć. Paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Warzywa układać w szklanej misce warstwami. Przekładać sosem i keczupem, doprawić pieprzem na wierzchu ułożyć kurczaka, schłodzić w lodówce.