Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka buraczana z rokpolem

Składniki:

  • 60 dag młodych małych buraków
  • 10 dag rokpola
  • 2-3 małe cebulki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 czubata łyżka pestek dyni
  • 1 duży pęczek koperku

    Sos:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Buraki ugotować po czym je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie ser rozkruszyć a cebulki posiekać.
    Dodać jeszcze pestki dyni, posiekany koperek i łyżkę oliwy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem, octem winnym, solą oraz pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *