Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka brokułowo-pomidorowa

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 pomidory
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Brokuły podzielić na różyczki i obgotować w lekko osolonej wodzie.
    W miedzy czasie pomidora pokroić na cząstki i wymieszać z odcedzonym brokułem.
    Następnie musztardę wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *