Składniki:
- 1 duży brokuł
- 2 zupki chińskie (łagodne)
- 2 ząbki czosnku około
- 6 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Brokuł oczyścić, umyć i podzielić na części. Następnie wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 8 minut. Ostudzić i pokroić w kostkę. Makaron z zupek chińskich połamać i przełożyć do miski, dodać do nich przyprawy z paczki i całość zalać 1 ½ szklanki wrzącej wody. Wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż wystygnie. Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć. Brokuł połączyć razem z makaronem i czosnkiem. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce. Składniki wystarczą na około 5 porcji. Smacznego.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Anna z Dobrzenia