Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z warzywami i orzechami

Składniki:

  • 400 g ryżu
  • 3 marchewki
  • 3 pory
  • 400  g selera
  • 100 g siekanych orzechów włoskich
  • łyżka octu ziołowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki natki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie obrane marchewki i seler zetrzeć na tarce.
    Pory pokroić w krążki a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny i olejem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i na koniec posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *