Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z ogórkiem i rzodkiewką

 

Składniki:

  • 20 dag (2 torebki) ryżu
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 duży ogórek
  • 4 jajka na twardo
  • 1 pęczek cebulki dymki lub szczypiorku
  • kilka łyżek majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • kostka rosołowa
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kostkę rosołowa rozpuścić w wodzie po czym zalać bulionem ryż i ugotować.
    Wówczas go odcedzić i dodać masło.
    Wymieszać i dostawić do ostygnięcia.
    W miedzy czasie ugotowane i obrane jajka pokroić w kostkę.
    Obrane ogórki oaz rzodkiewkę również pokroić  w drobną kostkę a dymkę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać z ryżem.
    Na koniec dodać jeszcze musztardę oraz majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *